Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven bij bijeenkomst Canadian Studies Centre in Den Haag

Thursday, 14 Mar 2002 door Sven

are Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven wonen vandaag in Den Haag de lunchbijeenkomst bij van het Canadian Studies Centre van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Centre is in 1988 opgericht en stimuleert en verzorgt onderwijs evenals onderzoek over Canada. Er wordt samengewerkt met 8 universiteiten in Canada. Aan het uitwisselingsprogramma hebben in de afgelopen periode ruim 325 studenten en wetenschappers deelgenomen. Tijdens de lunch zal mr. Pieter van Vollenhoven in een voordracht ingaan op de relatie Nederland-Canada.

Momenteel is Nederland de op drie na grootste investeerder in Canada. De goede relatie vindt voor een belangrijk deel zijn oorsprong in de periode van de Tweede Wereldoorlog en de grote emigratiestroom die daar op volgde. Het Canadian Studies Centre van de Rijksuniversiteit Groningen is een van de hedendaagse initiatieven.

(Bron: RVD)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: